At elske et andet menneske….

At elske et andet menneske og leve i kærligheden er en stor opgave og der er så meget at vide og forstå. Når konflikter opstår og den anden sårer, skuffer og frustrerer os, så synes vi at kærligheden ikke fungerer og vi begynder måske ovenikøbet at tvivle på om vores partner nu også er den rette. Længere nede på min side skrev jeg om hvordan alle de svære og sårbare følelser kommer op når vi først åbner for kroppens og kærlighedens sluser. Det er hvad mange ikke ved og der hvor kærligheden pludselig begynder at gøre sig selv forkert og vi gør den anden forkert.

Men hvad der er vigtigt at vide er at når der er en kærlighed tilstede der er stærk og tillidsfuld nok til at åbne alle sluser, ja så er der åbent til det hele, også alle fortidens sår. Så kan en lille uoverensstemmelse eller den mindste lille ting trigge dybe og voldsomme følelser, men det handler ikke om den anden, det handler om dig. 10% handler måske om den anden, men resten er dit eget, din egen smerte der bliver vækket. Man kan næsten sige at jo mere kærlighed der er, jo mere gammel smerte bliver der aktiveret, for det dukker op fra samme dyb og samme åbning. Man kan også sige at det kommer op for at blive healet og set på. Det er netop derfor at kærligheden kan transformere os for altid, hvis vi tør blive i det og ikke bare gøre den anden forkert. Men det kræver meget mod og bevidsthed at blive stående der i kærlighedens transformerende kraft, ikke bare at lade sig rive med i et skænderi eller lukke af for os selv og den anden. Det kræver at man tør stå der i ilden, mærke følelserne og prøve at sætte ord på hvad der sker både overfor sig selv og hvis muligt over for hinanden. Nogle gange aner vi ikke hvad der sker i os selv og slet ikke hvad der sker i den anden. Så mærk, tal og lyt, vær der for hinanden og hold kærlighedens sluser åbne, det er der det hele starter og der hvor kærligheden, du selv og den anden lever og vokser ! <3

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *