Kærlighed er ikke nok !

Kærlighed er ikke nok !
Kærlighed er ikke nok til at skabe et godt og kærligt forhold.

Det er kvaliteten af relationen der skaber det gode forhold.
At elske det andet menneske er selvfølgelig udgangpunktet for forholdet, men hvis man i den virkelige og konkrete verden ikke formår helt bogstaveligt at elske det andet menneske og gøre sig disponibel for kærligheden og kærlighedens rum, så fører kærligheden alene jer ikke til vejs ende og ingen tilfredstillende steder hen. Man vil forblive uforløst og blive i drømmen, håbet og længslen efter den kærlighedsrelation, som man nok kan se og ved er der, men som ikke reelt bliver udlevet.
Det kræver at begge parter kan åbne sig, med alt hvad det indebærer, kan rumme den anden med alt hvad den anden indeholder, og være fuldstændig tilstede og ansvarlig der i følelsernes rum med både ens egne og den andens følelser.
Enten åbner vi os og nærmer os eller lukker os og fjerner os.
Det kræver mod, nysgerrighed, nærvær, sårbarhed, vilje, ærlighed, omsorg og det er en stor, daglig og nødvendig opgave, hvis man ønsker at ens kærlighed også skal blive til en ægte og dyb kærlighedsrelation.

lamourfou-couple.gif
Foto: ” L’amour fou”, Jacques Rivettes, 1968.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *