Prøv noget nyt !!

Prøv noget nyt !

Bryd mønstre … Livet er smukt.

Nogle gange påtager vi os så mange roller i kærligheden, både i vores parforhold eller når vi skal møde en ny kærlighed i vores liv.

I parforhold kan rollerne blive mere og mere skæve og karikerede. Den ene er måske den aktive, der hele tiden tager intiativ og handler og bestemmer. Den anden gør og siger (u)bevidst mindre og mindre, fordi han/hun måske føler sig mindre handlekraftig, mindre alt muligt, måske slet ikke har samme behov og interresser, eller simpelthen for at skabe balance og plads til andre værdier og kvaliteter. I værste tilfælde mister den ene langsomt sit selvværd og ubalancen bliver mere og mere skæv.

Ofte er det nogle roller og måder at være på, som stammer fra vores barndom, og som ligger dybt i os, men de kan blive så begrænsende i et forhold, hvor de to parter ikke mere får lov til at være det hele på hver deres måde og i hver deres tempo.

Nogle gange forærer lige den konstellation, i lige det forhold, dig områder, evner og kvaliteter der ligesom bliver dine, fordi du bare mestrer dem en lille smule bedre end den anden. Men nogen gange er det dig selv og din egen selvopfattelse der erobrer visse områder, væremåder og kvaliteter og lader nogle andre være tilbage til den anden. Måske oplever du, hvis du fx. skal møde en ny kærlighed, at du allerede har givet dig selv den rolle, at du aldrig er den der tager initiativ, der handler, tager og ber om, men venter på at den anden gør det. Også selvom du ville ønske du kunne og turde gøre det.

Så prøv denne sommer at ryste kortene, prøv noget nyt, byt roller, byt ansvarsområder, byt væremåder ! Vær den der tager intiativ til et kys, vær den der bare bliver siddende med en Campari og lader nogen andre tage initativ, byt hat og byt tøj, eksperimenter med det !! Vær nysgerrig på hvordan det er for dig at have en anden rolle og også på hvordan den andens verden egentlig ser ud.

Prøv også at tage en uge, eller bare en dag, hvor du overhoved ikke kritiserer eller gør din partner forkert.

Måske venter kærligheden lige om hjørnet for dem der længes og måske er det muligt med leg, humor og undersøgelse at befri sig selv og den anden fra alt muligt der begrænser, som begge er trætte af og som kunne være så meget sjovere !

Vær skøre og vilde og nyd sommeren, det er lige nu ! <3

Foto: ” Livet er smukt ” af Roberto Benigni, 1997.

 

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *