At forstå kærlighedens natur..

I mit arbejde som sexolog med både kærligheden og lysten, tror mange at det bare handler om sex og de ting man kan gøre for at finde eller genfinde lysten. Men hele vores fysiske og følelsesmæssige kærlighedsliv er lige så farvet og formet af vores opvækst og psykologiske bagage, som alt andet i livet.

Det handler om at forstå kærlighedens natur og forstå sammenhængen mellem den fysiske og følelsesmæssige intimitet. Men lige så vigtigt er det at forstå hvorfor vi forelsker os i og tændes af lige de personer vi gør. At vi ser klart i hvilke mønstre og temaer fra barndommen og fra vores tidlige familieforhold der udspiller og genudspiller sig i vores voksne kærlighedsliv.


Med andre ord handler det ikke i første omgang om den anden, men om at blive klog på motiverne bag dine valg og længsler og så hvordan du bruger den anden til at udleve eller undgå at udleve forskellige sider af dig selv.
Langsomt nærmer vi os os selv, nøgne og frie af mønstre der slet ikke tjener os, og mere både sårbare, stærke og åbne for faktisk at leve den kærlighed vi drømmer om og dybt inde ved er mulig, fysisk og følelsesmæssigt. <3

Foto: Amanda Charchian.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *